Coronavirus
Vanaf heden starten we in de praktijk de reguliere zorg weer geleidelijk aan op. We willen graag uitleggen hoe we dit gaan doen en welke veranderingen dit met zich meebrengt.

*Kom niet uit uzelf naar de praktijk toe. Neem eerst contact op met de assistente per telefoon of e-mail.
*De assistente zal aan de telefoon aanvullende vragen stellen in het kader van het coronavirus.
*De assistente zal de komende tijd ook patiënten uitnodigen voor een afspraak bij de praktijkondersteuner.
*Indien u klachten heeft die kunnen passen bij coronavirus en u heeft een normale controleafspraak staan bij de  praktijkondersteuner, assistente of huisarts, dan willen wij u verzoeken uw normale afspraak te annuleren. De assistente kan u dan tevens van adviezen voorzien.
*Kom zoveel mogelijk alleen naar de praktijk.
*We houden ons in de wachtkamer aan de 1,5 meter regel.
*Er mogen maximaal 4 personen in de wachtkamer zijn.

Indien u meer wilt weten over de aanpassingen in de praktijk als het gevolg van het coronavirus, dan kunt u klikken op de link. Kijk ook naar de poster.

Indien u meer wilt weten over het coronavirus, dan kunt u kijken op thuisarts.nl of website van het RIVM.
Tevens kunt u voor vragen contact opnemen met de volgende 2 instanties:
-Het RIVM (0800 - 1351).
-De GGD (010 - 443 80 31 of 010 - 433 99 66).

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die kunnen passen bij het coronavirus (koorts, hoesten en/of verkoudheid) getest worden of hij/zij het coronavirus bij zich draagt. U moet hiervoor een afspraak maken met de GGD door te bellen met 0800 - 1202.

Coronavirus

Vanaf heden starten we in de praktijk de reguliere zorg weer geleidelijk aan op. We willen graag uitleggen hoe we dit gaan doen en welke veranderingen dit met zich meebrengt.

Kom niet uit uzelf naar de praktijk toe. Neem eerst contact op met de assistente per telefoon of e-mail.
De huisartsenpraktijk is gewoon open voor al uw medische vragen. Heeft u hulp nodig, aarzel dan niet ons te bellen. Wel maken we hierin een onderscheid tussen coronaklachten en andere klachten.

Gaat het om coronaklachten? Dan houden wij vast aan het landelijk beleid en dat is thuisblijven.
Bent u verkouden of hoest u? Dan blijft u binnen. Hiervoor hoeft u geen contact op te nemen met de praktijk. Merkt u een verandering en voelt u zich zieker worden? Dan neemt u wel telefonisch contact op met de praktijk. U krijgt dan een afspraak op het coronaspreekuur of de huisarts legt een visite af bij u thuis.

Wat betreft de ‘andere klachten’: Als u overdag huisartsenhulp nodig heeft, dan neemt u net als anders contact op met de praktijk.

Is het veilig om naar de huisarts te gaan?
Wij proberen ervoor te zorgen dat patiënten met coronaklachten gescheiden blijven van patiënten met andere klachten. Ook hebben de medewerkers de mogelijkheid om zich te laten testen op corona. Als dat inderdaad geconstateerd wordt, gaat de medewerker thuis in quarantaine totdat hij of zij volledig is hersteld. Ook hebben de medewerkers alle beschermende middelen die zij nodig hebben voor een coronaconsult of coronavisite of regulier consult. Daarbij wordt een heel strikt protocol gebruikt.

Coronaklachten spreekuur
Er is dagelijks een spreekuur voor patiënten met coronaklachten. De doktersassistente zal aangeven dat u op dit spreekuur gezien zal worden. Voor dit spreekuur gelden andere regels voor het bezoek. Wij willen u verzoeken om, indien mogelijk, alleen naar dit spreekuur te komen. U mag de praktijk pas binnenkomen, zodra u door de huisarts of doktersassistente bent gebeld. Hiermee willen we de kans op besmetting van anderen zo laag mogelijk houden. We willen om die reden ook verzoeken om uw telefoonnummer bij de hand te houden, wanneer u belt voor een afspraak op dit spreekuur.

Reguliere spreekuur
De reguliere medische zorg gaan we de komende periode weer opstarten. U moet voor deze spreekuren een afspraak maken met de doktersassistente. We willen u verzoeken om op het aangegeven tijdstip op het spreekuur te komen. Indien u te laat komt, dan kan uw afspraak niet meer doorgaan.
De medewerkers zullen ook tijdens deze spreekuren beschermende voorzorgsmaatregelen nemen om de kans op besmetting te verkleinen. Indien u klachten heeft die kunnen passen bij coronavirus en u heeft een normale controleafspraak staan bij de praktijkondersteuner, doktersassistente of huisarts, dan willen wij u verzoeken de afspraak te annuleren. De doktersassistente kan u dan tevens van adviezen voorzien.

Chronische zorg
De komende weken gaan we ook de chronische zorg (Diabetes Mellitus, COPD/Astma, hart- en vaatziekten) weer oppakken. U kunt hiervoor zelf contact opnemen met de praktijk. Tevens zullen de doktersassistentes de komende periode gebruiken om u hiervoor uit te nodigen. Indien u klachten heeft die kunnen passen bij het coronavirus en u heeft een normale controleafspraak staan bij de praktijkondersteuner, doktersassistente of huisarts, dan willen wij u verzoeken uw afspraak te annuleren. De doktersassistente kan u dan tevens van adviezen voorzien.

Wachtkamer
De wachtkamer is aangepast aan het 1,5 meter advies. Dit betekent dat er vanaf heden maar maximaal 4 patiënten in de wachtkamer aanwezig kunnen zijn. Indien er 4 patiënten in de wachtkamer zijn, dan verzoeken wij u om buiten de praktijk te wachten totdat er weer een patiënt de praktijk verlaat.

Hoe kunt u helpen?
We rekenen op uw hulp om besmetting te voorkomen. Onder andere door binnen te blijven bij milde klachten en door uit te spreken of u koorts heeft wanneer u contact opneemt met de praktijk.
Vermoedt u dat u coronaklachten heeft? Geef dat dan duidelijk aan als u ons belt. Zowel voor uzelf, voor uw dierbaren als voor uw zorgverleners.
Tevens willen wij u verzoeken om zoveel mogelijk alleen te komen naar de praktijk. Het is nog steeds niet toegestaan om zonder aankondiging de praktijk binnen te lopen, omdat we op die manier de veiligheid en kans op besmetting niet goed kunnen controleren.
Indien u klachten heeft die kunnen passen bij coronavirus en u heeft een normale controleafspraak staan bij de praktijkondersteuner, doktersassistente of huisarts, dan willen wij u verzoeken uw normale afspraak te annuleren. De doktersassistente kan u dan tevens van adviezen voorzien.

We hopen dat we samen met u de medische zorg weer op een verantwoorde manier kunnen opstarten en uitvoeren. Dit zal voor iedereen wennen zijn en vergt meerdere aanpassingen. We hopen op uw begrip.

Huisartsenpraktijk Van der Spek