Coronavirus
Vanaf heden starten we in de praktijk de reguliere zorg weer geleidelijk aan op. We willen graag uitleggen hoe we dit gaan doen en welke veranderingen dit met zich meebrengt.

*Kom niet uit uzelf naar de praktijk toe. Neem eerst contact op met de assistente per telefoon of e-mail.
*De assistente zal aan de telefoon aanvullende vragen stellen in het kader van het coronavirus.
*De assistente zal de komende tijd ook patiënten uitnodigen voor een afspraak bij de praktijkondersteuner.
*Indien u klachten heeft die kunnen passen bij coronavirus en u heeft een normale controleafspraak staan bij de  praktijkondersteuner, assistente of huisarts, dan willen wij u verzoeken uw normale afspraak te annuleren. De assistente kan u dan tevens van adviezen voorzien.
*Kom zoveel mogelijk alleen naar de praktijk.
*We houden ons in de wachtkamer aan de 1,5 meter regel.
*Er mogen maximaal 4 personen in de wachtkamer zijn.

Indien u meer wilt weten over de aanpassingen in de praktijk als het gevolg van het coronavirus, dan kunt u klikken op de link. Kijk ook naar de poster.

Indien u meer wilt weten over het coronavirus, dan kunt u kijken op thuisarts.nl of website van het RIVM.
Tevens kunt u voor vragen contact opnemen met de volgende 2 instanties:
-Het RIVM (0800 - 1351).
-De GGD (010 - 443 80 31 of 010 - 433 99 66).

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die kunnen passen bij het coronavirus (koorts, hoesten en/of verkoudheid) getest worden of hij/zij het coronavirus bij zich draagt. U moet hiervoor een afspraak maken met de GGD door te bellen met 0800 - 1202.

Goed voorbereid op vakantie

Indien u op vakantie gaat, dan moet u aan meerdere dingen denken. Bijvoorbeeld uw medicatie en vaccinaties.
Wij raden u aan om ruim voor uw geplande vakantie te controleren of u voldoende medicatie heeft om mee op te reis te nemen.

Indien u chronisch medicatie gebruikt, dan raden wij u ook aan om een medicijnpaspoort mee te nemen op vakantie. Deze kunt u aanvragen bij uw apotheek. Kijkt u voor meer informatie op de website van uw apotheek:
Apotheek Schollevaar
Apotheek Spoorlaan

Gaat u op reis met een medicijn of middel dat onder de Opiumwet valt, dan moet u hiervoor een officiële verklaring aanvragen. In veel landen is namelijk het bezitten en/of gebruiken van middelen die onder de Opiumwet vallen streng verboden. Op het overtreden van de Opiumwet staan strenge straffen. Middelen die onder de Opiumwet vallen kunt u dus niet zomaar meenemen naar het buitenland. Dat geldt onder andere voor slaap- en kalmeringsmiddelen, sterke pijnstillers en middelen voor de behandeling van ADHD.
Er bestaan twee verschillende verklaringen:
1.de Schengenverklaring voor reizen binnen het Schengenbied. Download hier de Schengenverklaring.
2.de Engelstalige medische verklaring voor reizen naar landen buiten het Schengengebied. Laat uw behandelend (huis)arts een medische verklaring opstellen. Download hier een voorbeeld.

Kijkt u ook voor meer informatie op de website van het CAK of bekijk de folder van het CAK. Zo weet u of u een verklaring nodig heeft.

Indien u van plan bent een verre reis te gaan maken, dan kan het zo zijn dat er bepaalde vaccinaties en/of medicijnen worden aangeraden. Het is belangrijk dat u hier op tijd naar informeert. Wij raden u aan om contact op te nemen met:
*Travel Clinic Rotterdam
*GGD Rotterdam

Kijkt u voor andere geregistreerde vaccinatieadressen bij u in de buurt op de website van Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

De zomer is begonnen. Of u nu thuis blijft, moet werken, naar het strand of naar het buitenland op vakantie gaat, thuisarts.nl wil u helpen om gezondheidsproblemen te voorkomen. U vindt Thuisarts.nl/zomer een aantal tips.

Kijkt u ook eens naar de reisadviezen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.