Vanwege de zomervakantie en de praktijkverbouwing is de praktijk in de periode van 5 augustus tot en met 23 augustus 2024 alleen voor spoedeisende zaken bereikbaar. We hopen op uw begrip. Alvast dank voor de medewerking.

Wilt u ons helpen om de huisartsenzorg toekomstbestendig te houden? Leest u voor meer informatie deze poster en indien u ons wilt steunen, dan kunt u op de link klikken.Goed voorbereid op vakantie

Indien u op vakantie gaat, dan moet u aan meerdere dingen denken. Bijvoorbeeld uw medicatie en vaccinaties.
Wij raden u aan om ruim voor uw geplande vakantie te controleren of u voldoende medicatie heeft om mee op te reis te nemen.

Indien u chronisch medicatie gebruikt, dan raden wij u ook aan om een medicijnpaspoort mee te nemen op vakantie. Deze kunt u aanvragen bij uw apotheek. Kijkt u voor meer informatie op de website van uw apotheek:
Apotheek Schollevaar
Apotheek Spoorlaan

Gaat u op reis met een medicijn of middel dat onder de Opiumwet valt, dan moet u hiervoor een officiële verklaring aanvragen. In veel landen is namelijk het bezitten en/of gebruiken van middelen die onder de Opiumwet vallen streng verboden. Op het overtreden van de Opiumwet staan strenge straffen. Middelen die onder de Opiumwet vallen kunt u dus niet zomaar meenemen naar het buitenland. Dat geldt onder andere voor slaap- en kalmeringsmiddelen, sterke pijnstillers en middelen voor de behandeling van ADHD.
Er bestaan twee verschillende verklaringen:
1.de Schengenverklaring voor reizen binnen het Schengenbied. Download hier de Schengenverklaring.
2.de Engelstalige medische verklaring voor reizen naar landen buiten het Schengengebied. Laat uw behandelend (huis)arts een medische verklaring opstellen. Download hier een voorbeeld.

Kijkt u ook voor meer informatie op de website van het CAK of bekijk de folder van het CAK. Zo weet u of u een verklaring nodig heeft.

Indien u van plan bent een verre reis te gaan maken, dan kan het zo zijn dat er bepaalde vaccinaties en/of medicijnen worden aangeraden. Het is belangrijk dat u hier op tijd naar informeert. Wij raden u aan om contact op te nemen met:
*Travel Clinic Rotterdam
*GGD Rotterdam

Kijkt u voor andere geregistreerde vaccinatieadressen bij u in de buurt op de website van Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

De zomer is begonnen. Of u nu thuis blijft, moet werken, naar het strand of naar het buitenland op vakantie gaat, thuisarts.nl wil u helpen om gezondheidsproblemen te voorkomen. U vindt Thuisarts.nl/zomer een aantal tips.

Kijkt u ook eens naar de reisadviezen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reizen en Coronavirus
Kijkt u op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.