Coronavirus
Vanaf heden starten we in de praktijk de reguliere zorg weer geleidelijk aan op. We willen graag uitleggen hoe we dit gaan doen en welke veranderingen dit met zich meebrengt.

*Kom niet uit uzelf naar de praktijk toe. Neem eerst contact op met de assistente per telefoon of e-mail.
*De assistente zal aan de telefoon aanvullende vragen stellen in het kader van het coronavirus.
*De assistente zal de komende tijd ook patiënten uitnodigen voor een afspraak bij de praktijkondersteuner.
*Indien u klachten heeft die kunnen passen bij coronavirus en u heeft een normale controleafspraak staan bij de  praktijkondersteuner, assistente of huisarts, dan willen wij u verzoeken uw normale afspraak te annuleren. De assistente kan u dan tevens van adviezen voorzien.
*Kom zoveel mogelijk alleen naar de praktijk.
*We houden ons in de wachtkamer aan de 1,5 meter regel.
*Er mogen maximaal 4 personen in de wachtkamer zijn.

Indien u meer wilt weten over de aanpassingen in de praktijk als het gevolg van het coronavirus, dan kunt u klikken op de link. Kijk ook naar de poster.

Indien u meer wilt weten over het coronavirus, dan kunt u kijken op thuisarts.nl of website van het RIVM.
Tevens kunt u voor vragen contact opnemen met de volgende 2 instanties:
-Het RIVM (0800 - 1351).
-De GGD (010 - 443 80 31 of 010 - 433 99 66).

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die kunnen passen bij het coronavirus (koorts, hoesten en/of verkoudheid) getest worden of hij/zij het coronavirus bij zich draagt. U moet hiervoor een afspraak maken met de GGD door te bellen met 0800 - 1202.

Stichting Welzijn Capelle

Vanaf 1 januari 2017 laat Capelle het welzijnswerk uitvoeren door één gemeentelijke stichting: Stichting Welzijn Capelle. De sociaal wijkteams van Buurtkracht, Buurtmoeders, het Eropaf-team, het welzijn- en zorgplein, de administratiecafés en de wijkwinkels zijn hierin ondergebracht. Ook het jongerenwerk, de jongerencentra en CAPSLOC zijn onderdeel van deze nieuwe stichting. Daarnaast voeren ze ook andere taken uit. Bijvoorbeeld de ondersteuning van mantelzorgers, de begeleiding van statushouders en het op weg helpen van mensen met problematische schulden. Maar ook de wijkwinkels (klik op de link), Buurtbemiddeling, het VrijwilligersInformatiePunt en het Welzijn- en Zorgplein waar Capellenaren terecht kunnen met vragen over hulp en ondersteuning, hebben een plek binnen de stichting.

Contactgegevens:
Stichting Welzijn Capelle
Kerklaan 141
2903 BD Capelle aan den IJssel
Telefoonnummer: 010 - 707 49 00
Website: www.welzijncapelle.nu
Email: info@welzijncapelle.nu

U kunt het maatschappelijk werk iedere werkdag bellen tussen 09.00-12.00 op telefoonummer
010 - 707 49 00.
Buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen kunt u voor dringende hulpvragen aan het maatschappelijk werk, contact opnemen met de crisisdienst op telefoonnummer 088 - 900 40 00.

Kijkt u ook eens op mantelzorgpascapelle.nl voor allerlei voordelen.